JAPANESE LANGUAGE PROFICIENCY TEST TIMETABLE FOR CANDIDATES 4th December 2022

12:30pm Registration starts.

1:30pm Candidates must be in their exam rooms. 1:40pm Invigilator starts Instructions/Explanations.

1:50pm Test begins.

Candidates may not enter a test room more than 10 minutes late for the Writing-Vocabulary and Reading-Grammar sections, but will be denied access to the Listening section once the CD has commenced. Candidates may not leave the test room until all the papers have been collected, an early departure will mean automatic disqualification from the whole examination.

Please note that break time is shown below is for big rooms. It can be shorten to 10 minutes for small rooms.

LEVEL N1		
Instructions	10 Minutes	1:40-1:50
Language Knowledge	110 Minutes	1:50-3:40
BREAK	20 Minutes	3:40-4:00
Instructions	05 Minutes	4:00-4:05
Listening	55 Minutes	4:05-5:00
-		
LEVEL N2		
Instructions	10 Minutes	1:40-1:50
Language Knowledge	105 Minutes	1:50-3:35
BREAK	20 Minutes	3:35-3:55
Instructions	05 Minutes	3:55-4:00
Listening	50 Minutes	4:00-4:50
LEVEL N3		
Instructions	10 Minutes	1:40-1:50
Language Knowledge Vocabulary	30 Minutes	1:50-2:20
BREAK	15 Minutes	2:20-2:35
Instructions	05 Minutes	2:35-2:40
Language Knowledge Grammar/Reading	70 Minutes	2:40-3:50
BREAK	15 Minutes	3:50-4:05
Instructions	05 Minutes	4:05-4:10
Listening	40 Minutes	4:10-4:50
LEVEL N4	40.3.51	
Instructions	10 Minutes	1:40-1:50
Language Knowledge Vocabulary	25 Minutes	1:50-2:15
BREAK	15 Minutes	2:15-2:30
Instructions	05 Minutes	2:30-2:35
Language Knowledge Grammar/Reading	55 Minutes	2:35-3:30
BREAK	15 Minutes	3:30-3:45
Instructions	05 Minutes	3:45-3:50
Listening	35 Minutes	3:50-4:25
LEVEL N5	1036	1 40 1 50
Instructions	10 Minutes	1:40-1:50
Language Knowledge Vocabulary	20 Minutes	1:50-2:10
BREAK	15 Minutes	2:10-2:25
Instructions	05 Minutes	2:25-2:30
Language Knowledge Grammar/Reading	40 Minutes	2:30-3:10
BREAK	15 Minutes	3:10-3:25
Instructions	05 Minutes	3:25-3:30
Listening	30 Minutes	3:30-4:00

^{*}Please note that the <u>exact timing differs in each test room</u>. If you are allocated in a relatively big room, it is likely that the process of the test takes a little longer than the scheduled timings. We recommend you have some spare time if you book transports for return journey.

^{*}Examinees will not be permitted into a test room without a test voucher. Anyone arriving without one must allow extra time beforehand (should arrive by 13:00) to visit the HQ room in order to obtain a replacement.